Składniki (na 4 porcje):
- 150g suchej białej fasoli
- 4 duże garście pokrzywy
- cukinia
- duża cebula
- ząbek czosnku
- 2 łyżki masła klarowanego
- suszony czosnek niedźwiedzi ok. 1 łyżeczka
- szczypta rozmarynu
- sól
*Fasolę namoczyć na noc.
Fasolę ugotować. Na maśle klarowanym dusić posiekaną cebulę
z cukinią przez około 10 minut, dodać przeciśnięty ząbek czosnku oraz umytą i
lekko posiekaną pokrzywę. Całość przyprawić czosnkiem niedźwiedzim, rozmarynem i solą. Dusić jeszcze przez 5 minut. Na koniec
dodać ugotowaną wcześniej fasolę i całość wymieszać.
Podawać z dowolnymi dodatkami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz