Składniki:
- 150g suszonych owoców (u mnie było to 100g rodzynek + 50g jagód goji)
- 50g mąki sezamowej (może być słonecznikowa, orzechowa itp.)
- 50g mąki pełnoziarnistej (żytnia, gryczana)
- 150g ziaren (słonecznik, siemię lniane, sezam)
- 50g otrąb
- 50gcukry trzcinowego
- 50g jogurtu naturalnego
- 2 jaja
Jogurt z jajkami łączymy w misce, dodajemy cukier a
następnie wszystkie suche składniki. Mieszamy dokładnie całą masę. Blaszkę do
pieczenia wykładamy papierem, wykładamy powstałą masę formując z niej okrągłe ciastka w celu uzyskania ciastek zbożowych, lub duży prostokąt o grubości około 1cm - który po upieczeniu pokroimy na batoniki. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze
180*C.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz