poniedziałek, 16 listopada 2015

Jarmuż z fasolą adzuki i pieczarkami



Składniki:
  • jarmuż 200g (1 opakowanie)
  • pieczarki 15 sztuk (średnie)
  • 1 cebula
  • 200g fasoli adzuki
  • 1 łyżeczka alg wakame
  • sól
  • 3 łyżki oleju rzepakowego


*Fasolę moczyć przez całą noc z algami, ugotować osobno i na koniec dorzucić do dania.
*Najlepiej podawać z ryżem brązowym, pęczakiem jęczmiennym lub ziemniakami.

Jarmuż podgotować w garnku w małej ilości wody. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę. Wrzucić pokrojone pieczarki i podsmażyć, posolić wg uznania, wygotować wodę z pieczarek. Na patelnię dorzucić fasolę oraz jarmuż. Całość wymieszać. Można posypać słonecznikiem lub innymi podprażonymi ziarenkami.

Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz