Składniki:
- jarmuż 200g (1 opakowanie)
- pieczarki 15 sztuk (średnie)
- 1 cebula
- 200g fasoli adzuki
- 1 łyżeczka alg wakame
- sól
- 3 łyżki oleju rzepakowego
*Fasolę moczyć przez całą noc z algami, ugotować osobno i na
koniec dorzucić do dania.
*Najlepiej podawać z ryżem brązowym, pęczakiem jęczmiennym lub ziemniakami.
Jarmuż podgotować w garnku w małej ilości wody. Na patelni
rozgrzać olej, podsmażyć cebulę. Wrzucić pokrojone pieczarki i podsmażyć,
posolić wg uznania, wygotować wodę z pieczarek. Na patelnię dorzucić fasolę oraz jarmuż. Całość wymieszać. Można posypać słonecznikiem lub innymi podprażonymi ziarenkami.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz