poniedziałek, 16 listopada 2015

Ryż brązowy z borówkami



Składniki (2 porcje): 
  • 8 łyżek ryżu brązowego
  •  łyżka masła ghee
  • mała miseczka borówek
  • 0,5 litra mleka ryżowego 
  • 4 łyżki prażonego słonecznik
  • 2 łyżki syropu z agawy


Ryż podsmażyć na maśle ghee, zalać wodą trochę ponad powierzchnię ryżu i gotować, aż zmięknie. Tak ugotowany ryż będzie sypki. Po ugotowaniu do ryżu wlewamy mleko ryżowe, dodajemy borówki, słodzimy syropem z agawy i mieszamy całość. Ryż nakładamy do miseczek i posypujemy prażonym słonecznikiem.


Owoce, które są poddane duszeniu wpływają korzystnie na produkcję płynów ciała.

Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz