Składniki:
- 4 jaja
- 2 szklanki tartej dyni
- 1 szklanka mąki ryżowej lub kukurydzianej
- 0,5 szklanki mąki z ciecierzycy
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia (kamień winny)
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka imbiru
Dynię obrać ze skóry,
zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Białka ubić na sztywną pianę a następnie
dodać żółtka, olej, potartą dynię i całość składników połączyć. Do masy dodać
pozostałe składniki, wszystko wymieszać i przekładać do foremek. Piec 20 minut
w temperaturze 180*C.
Masa może wydawać się dość rzadka, ale taka musi być. ;)
Masa może wydawać się dość rzadka, ale taka musi być. ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz